Στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Χειμωνάς!

Σε μια από τις πιο απροσδόκητες πολιτικές κινήσεις των τελευταίων ετών ο τέως τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Χειμωνάς προσχώρησε στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: “Καλωσορίζουμε στην παράταξή μας τον πιο δυναμικό νέο πολιτικό της χώρας. Πιστεύουμε πως ο Θανάσης Χειμωνάς, γνωστός για τον πατριωτισμό και το ήθος του, θα δώσει νέα πνοή σε ένα κόμμα που πραγματικά θα τον υπολογίζει και θα τον σέβεται”. Από την πλευρά του, ο κ. Χειμωνάς τόνισε: “Παρά τις όποιες πολιτικές μας διαφορές η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου είναι γνωστή. Δυστυχώς, η Κεντροαριστερά έχει πλέον πεθάνει. Πρέπει να αναζητήσουμε το μέλλον της Ελλάδας μας σε πιο ριζοσπαστικές δυνάμεις και οι ΑΝΕΛ σίγουρα είναι η πιο σημαντική από αυτές.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το “κονέ” έγινε μέσω του Κώστα Ζουράρι ο οποίος συνδέεται με προσωπική φιλιά με τον Χειμωνά, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει και βιβλίο του πριν μερικά χρόνια στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία ήταν να ανακοινωθεί πριν από περίπου ένα μήνα, καθυστέρησε όμως λόγω των προκλητικών δηλώσεων του Ζουράρι εναντίον του Ολυμπιακού στον ΣΚΑΪ.
Ο Θανάσης Χειμωνάς αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ στις επερχόμενες εκλογές με εναλλακτική τον νομό Καβάλας όπου είχε γεννηθεί ο πατέρας του.