Ο Εθισμός στα Video Games Μπορεί να Καταστρέψει Ζωές.

Ο Εθισμός στα Video Games Μπορεί να Καταστρέψει Ζωές.Ειδικοί υπολογίζουν πως περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Αμερικάνοι μεταξύ των ηλικιών 8-18 μπορεί να υποφέρουν από εθισμό στα video games.Με συνέπεις από σχιζοφρένεια μέχρι ομοφυλισμό (τα παιχνίδια αθλητισμού,ποδοσφαιράκια,μπάσκετ κτλ.).

O Seungseob Lee, ένας επισκευαστής καυστήρων από την Νότια Κορέα, έπαιξε StarCraft για πάνω από 50 συνεχόμενες ώρες σε ένα ίντερνετ café, προτού υποστεί μια θανατηφόρα καρδιακή προσβολή. Στην Κίνα, ένας άντρας με το όνομα Xu Yan,αφού έπαιξε συστηματικά Pro evolution online παιχνίδι για δύο εβδομάδες έμφάνισε τάσεις ομοφυλοφιλίας. Και στην Αμερική, η Rebecca Christie καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση γιατί άφησε την κόρη της να πεθάνει από την πείνα, ενώ εκείνη ήταν απορροφημένη στο World of Warcraft.

Οι ειδικοί υπολογίζουν πως περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Αμερικάνοι, μεταξύ των ηλικιών 8-18, μπορεί να υποφέρουν από εθισμό στα video games. Και αυτό είναι κάτι που πλέον αναγνωρίζουν και οι ιατρικές αρχές.

Η τελευταία έκδοση του Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders ονόμασε το φαινόμενο ως «internet gaming disorder» και προειδοποιεί πως «η συνεχιζόμενη και επίμονη ιντερνετική δραστηριότητα οδηγεί σε σημαντικές βλάβες». Για να το βάλουμε σε ένα αναγνωρίσιμο πλαίσιο όλο αυτό, σύμφωνα με στοιχεία είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν ένα εκατομμύριο περισσότερα άτομα εθισμένα στα video games από ότι στην κοκαΐνη.